Hračky na Vánoce pro děti, které je ocení

Dalších z mých osobních charitativních projektů, který aktivně podporuji je JCI Vánocesběr použitých i nových hraček napříč ČB a okolí pro děti ze sociálně slabých rodin, které je skutečně dokážou ocenit a mají z nich radost. Nápad vzniknul v hlavě mého kamaráda Vláďi Nadběrežného, který má už asi 15 dětí a ještě nekončí. Je to hlavně jeho zásluha, že se to takto dobře spustilo a vybralo se tolik hraček! Jde o projekt, kdy během podzimu oslovujeme prostřednictvím sociálních sítí, emailů, vlastních kontaktů všechny, kdo mají doma nějaké použité hračky a ještě je třeba škoda je vyhodit. A ono se to šíří jako lavina samo! Dokonce tak, že nám letos nestačil vyhrazený 30 m2 sklad. Bylo to šílené. Ale krásné.

Naše ruka k dílu znamená zajistit vlastní silou svozy hraček z domácností po předchozí domluvě a to i od úplně cizích lidí, kteří se hlásí sami. Následně hračky třídit, vyhazovat rozbité a hodně staré, rozdělovat dle věku dětí a nakonec dle dodaného seznamu hračky zabalit a opatřit cedulkou pro konkrétní děti. Seznam obdarovaných dětí nám dodává Magistrát města České Budějovice, který celou akci zaštituje a úředníci z magistrátu nám aktivně pomáhají. Bez Šárky Kovárnové z Magistrátu by to ani nešlo snad realizovat.

Tuto akci děláme druhým rokem, pod hlavičkou JCI, respektive Hospodářských juniorů Jihočeského kraje. V roce 2014 se její věhlas ohromně rozšířil, hraček bylo skutečně moc. Já jsem například hračky rozvezl několika rodinám osobně a viděl tu dětskou radost, kdy ji někdo cizí veze dárky. Většinou jde o sociálně slabé rodiny, takže je to svým způsobem smutný pohled, ale ty děti to zatím tak nevnímají. Jsou rády za jakoukoliv hračku a skutečně si jí váží. Co je lepší? Rozmazlené děti v bohatých rodinách nebo poděkování zá použitou hračku, která ještě někomu poslouží? Každý ať si vybere. Pro mě tento projekt smysl má, proto se na něm podílím.

Pokud to někdo cítíte stejně a máte doma zbytečné hračky, neváhejte nás na podzim roku 2015 zase kontaktovat přes naší stránku na FB – https://www.facebook.com/jcivanoce2013

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*