Na bezpečnost jsou Češi machři. Asi škola života

Několikrát jsme již řešili propojení inteligentní elektroinstalace se stávajícím zabezpečením. Většinou to byl docela oříšek, ale byly situace, kdy to šlo samo. Ty spojovala jedna věc: Jablotron.

Jablotron je jedna z českých technologických firem, která nezaspala dobu a ví, co znamená chytrý dům. Po několika těchto náhodných setkáních jsme měli jasno a zanedlouho se stali oficiálními partnery této značky. A to ne partnery jen tak ledajakými. Jelikož vyvíjíme řešení chytré elektroinstalace na míru, dokážeme z něj vymáčknout maximum.

Jablotron Design

Výkon, jednoduchost i styl

Proč zrovna Jablotron? První bych zmínil univerzálnost. Jde o certifikovaný zabezpečovací systém, který se hodí pro chatu, byt, rodinný dům i velké komplexy kanceláří či výrobních podniků.

Není to jen hloupý detektor pohybu, který spustí poplach, když něco zaznamená. Může vám například nejdřív poslat fotku a bezpečnostní službu kontaktovat až na váš povel. Detekuje vedle pohybu také požár, vodu, únik plynu, otevření oken či dveří a cokoliv, na co existuje binární senzor (rozbité sklo aj.).

To ale není všechno, můžete pomocí něho třeba otevírat dveře, ovládat topení a další spotřebiče. Může tak sám posloužit i jako taková „inteligentní domácnost pro nenáročné„.

videoprezentace systému jablotron 100

Veškerá ovládání a sledování je možné jak přímo v domě, tak i přes internet pomocí aplikací od Jablotronu. Můžete použít jednoduché ovládací prvky na zdi, šikovný dálkový ovladač nebo třeba mobilní telefon. O data ze senzorů včetně historie nikdy nepřijdete, protože se vše ukládá do cloudu či třeba NASu v kanceláři.

Chcete vlastní dům hrůzy?

Největší výhoda proti jiným systémům je podle mě ve snadnosti a možnostech instalace. Jablotron šikovně kombinuje drátové a bezdrátové řešení a je hodně otevřený pro náročnější uživatele. Což jsme typicky my, protože ho chceme napojit třeba na Loxone.

U jiných produktů jsme se vždy setkali minimálně s komplikacemi či omezeními. Tady máme absolutní svobodu, což díky Loxonu otevírá neomezené možnosti. Napadá mě třeba nalákat nezvanou návštěvu do sklepa, tam ji zamknout a pustit pl… Samozřejmě si dělám srandu, ale nechte svou představivost chvilku pracovat …

Alarm si člověk většinou představí jako nějakou nevzhlednou krabici, dráty a nějaké další věci trčící ze zdi (hlavně, že to funguje, vždyť to není na koukání). Jako fanouška designu àla Apple mě tohle vadí. Ale u Jablotronu jsou opět napřed před konkurencí, jelikož dbají i na vzhled. Senzory i ovládací prvky tak snadno doplní i vytříbený interiér.

Patrioti, což jsem i já, ocení, že je to česká firma, která v Česku i vyrábí. A při tom všem si Jablotron neříká o nijak velké peníze. Díky tomu si kvalitní produkt může dovolit i člověk s průměrnými příjmy.

Nebojím se popálenin

Pod rukama mi projde mnoho technologií a výrobků. Poznám, co je dobré a má hodnotu a co je fušeřina na jedno použití nebo rovnou jen „hnus s lesklým obalem“. Sám jsem hodně náročný spotřebitel a svým klientům bych nenabízel nic, za co bych nedal ruku do ohně. Proč taky, na trhu je z čeho vybírat, nic mě nenutí nabízet nějakou konkrétní značku.

Ač jsem velmi opatrný pokud jde nabalování dalších věcí, tady jsem rozhodl rozšířit své portfolio snadno. Za Jablotronem si zkrátka stojím!

Mobilní aplikace Jablotron Ukázka zařízení systému Jablotronjablotron showroom

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+