Jak se pořádně dojí Google

Byl jsem na návštěvě u dobrého kamaráda, který dokáže z Googlu AdSense dostat 1,5M měsíčně. A investuje je do online byznysu zpátky.

V online světě se o něm dobře ví, ale já ho nebudu jmenovat, vzhledem k zákulisním informacím se vším všudy. Podrobnosti dále.

Já mu říkám takový český Steve Jobs. Úplně normální použitelný mladý kluk, žije úplně normální život (tedy přítelkyně, party, kamarádi, umí se bavit), tedy žádný typický IT programátor, online dělá jako byznys se vším všudy a snaží se nejenom změnit svět, ale i vydělat peníze.

V onlinu jede už od střední, začínal affiliate, hned se vyšvihl na špičku, postupně přesedlal na vytváření tisíce webů a AdSense. Celé tak trochu je to pořád šedá zóna a absolutní závislost na tom, jak se Google vyspí. Chce to mít samozřejmě i někoho přímo v Irsku, jinak je to šílené riziko. Teď se točí převážně kolem jednoho tématu, má spíše jednotky vysoce postavených webů, které mu vydělávají 80%. To téma ale neprozradím.

Pracuje pro něj víc jak desítka mladých lidí, z oboru a dělají vyloženě z nedostupné garáže, hodně na tajno, nechtějí být nikde a nijak vidět. Tohle se mi líbí. Nejde vůbec o nic nelegálního, ale proč by měl každý vědět, že točím takové peníze a začít mi závidět, pomlouvat, udávat, snažit se na mě přilepit. Ví o nich jen lidi z oboru a ne každý soused co chodí na směnu do fabriky. O téhle jeho části firmy se nikdy nebude psát ve Forbesu, není to žádoucí a to je to v uvozovkách zlaté vejce.

Co je na tom všem zajímavé je druhá část jeho online byznysu, do které investuje ty vydělané peníze od Google a která nyní pouze dlouhodobě prodělává. Točí se kolem stejného tématu, ale úplně jiný obchodní model. Doufá, že to jednou trefí, přenese tu sněhovou kouli přes velkou horu, zajistí ho to do konce života a nebude muset řešit co si Google zase v SEO vymyslel. Zde je žádoucí dělat marketing, být vidět a tvářit se jako super cool produkt a firma. A to dělají. Sídlo tohoto projektu má samozřejmě úplně jinde, reprezentativní. Přitom to dělají vesměs ty stejní lidé ze stejné garáže.

A jak tedy vlastně dojí ten Google? Všechno mě taky neřekne, ale do části jeho know-ho vidím, není to nic extra složitého a stačí pár let zkušeností a hlavně tvrdé dřiny! Pár věcí je tam minimálně z mého pohledu na hraně, ale ty publikovat nebudu. Musí vám stačit, že kdo chce vydělávat na Googlu miliony, musí dřít a dřít!

Protože je mladý a inovativní, neukládá ty zajímavé vydělané prostředky z Googlu do nemovitostí nebo akcií (za mě nemovitosti dobré, akcie shit), ale vrací je podnikání. Chce si vybudovat další pilíř podnikání, protože ví, že ten jeho první pilíř nebude fungovat věčně. Za mě je to hrozný borec a tímto ho zdravím!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+