O čem přednáším na JU

Podnikaní na internetu – Ing. Radek Bartuška, MBA, www.bartuska.cz

Praktická přednáška a diskuze se studenty o dnešním vlivu technologií a internetu na naše nejen obchodní chování, náš život a konkrétní případové studie internetových společností, které totálně změnily současný trh a obchodní model různých odvětví.

Takto jsem si sepsal vlastní anotaci vlastního předmětu, který přednáším u nás v Českých Budějovicích. O čem moje přednáška přesně je a proč to vlastně dělám?

Obsah přednášky – vždy záleží na složení studentů a jejich znalostí v online prostředí. Vysvětluji studentům základní principy online podnikání, stav trhu a náhled do nových technologií. Úspěšné i neúspěšné případové studie firem. Využívám poznatky a informace z iCollege.cz, zkušenosti a osobní zážitky vlastní i kolegů z oboru. Představuji technologické firmy nové doby, měnící kompletně světové trhy a pravidla. Typický příklad je UBER, měnící trh taxikářů.

Hledám talenty – ne, že by jich na českých školách tolik bylo, ale 3 špičkové studenty jsem už potkal, navázal s nimi spolupráci a již dlouhodobě jsme spolu v komtaktu a to i obchodně. Nebudu jmenovat, ale jeden z nich, ten nejlepší dělá dnes online byznys s ročním ziskem několika milionů a má nabídku na exit projektu. Doporučil jsem mu i následně studium na iCollege.cz, se kterým byl velmi spokojený. Dnes spolu děláme větší projekt a další vzájemně konzultujeme. WIN – WIN

Rozvíjím vztahy – nejen na univerzitě. Má to synergii do dalších směrů, jiných projektů a rozvoj mého vlastního brandu.

Neskutečně mě to nabíjí energií – tohle je jediný důvod, proč přednáším do teď. Pokud vás 90 minut a někdy i mnohem déle studneti hltají, mají zájem, diskutují, oponují, sdělují vám své názory, na konci vám upřímně poděkují za váš čas – tohle mě nakopne do dalších dní do obrovského flow a posouvání vlastních projektů dále. Z té energie jedu ještě minimálně týden. Ne nadarmo se říká, že čas je jediná věc, která se nedá koupit. Při plném přednáškovém sále mladých lidí, kteří mají v sobě ještě ty nezkažené ideály z kapitalismu a velké množství té správné energie, mě to prostě baví. Ja předám informace, zkušenosti a dostanu dávku motivace a energie zpět. WIN – WIN

Chystám se v tom dále pokračovat, něco vracet do společnosti, ale jak píšu otevřeně, tak i si zase vzít…

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*